Familiesite van de familie Horvers

Familiekrant van Horvers uit Loon op Zand

Pap/opa op reis: Onderweg naar Bergen 11 Mei 2016

De koers van MS Rotterdam woensdagavond 22.45 uurDe Rotterdam lag woensdag van 6 uur 's morgens tot 17.00 uur in Geiranger. Daarna begon ze aan de 219 kilometer lange tocht naar Bergen. Het weer is nog steeds goed. Om 23.00 uur was het nog steeds 12 graden in Geiranger. Daar gaat de temperatuur de komende dagen snel naar beneden, maar dan is ons reisgezelschap al ver genoeg weg. MS Rotterdam wordt donderdagochtend om 7.00 uur in Bergen verwacht en vertrekt daar weer om 17.30 uur.

Bergen is met 275.000 inwoners de op een na grootste stad van Noorwegen. De vissersstad is bekend om de kleurrijke houten huizen, met name in de haven. De beroemde Noorse componist Edvard Grieg heeft er gewoond. Klik hier voor een filmpje over Bergen vanaf een ander cruiseschip.

Bergen staat helaas ook bekend als de stad waar het altijd regent. In elk geval bijna altijd. Er valt gemiddeld 2250 millimeter per jaar. Maar als de weersverwachting uitkomt, maken pap/opa, Marie-Louise, Janus, Jurgen, Marleen, Sterre en Pepijn een van de zeldzame dagen mee dat het droog is. Je bent een bofkont of je bent het niet.

Nichtjes in bad 10 Mei 2016

Lekker in badLiz en Vera genoten dinsdag samen van de zon.

Pap/opa op reis: Richting Geiranger 10 Mei 2016

Zojuist vertrokken uit ÅlesundDe MS Rotterdam lag van dinsdagochtend 7.20 uur tot ongeveer 23.00 uur in de haven van Ålesund. Nu zijn de passagiers naar bed, ze drinken nog wat in een van de bars of in het casino. Intussen vaart de Rotterdam de Geirangerfjord in. Helemaal aan het eind van deze prachtige fjord ligt het plaatsje Geiranger, waarnaar de fjord genoemd is (of het plaatsje naar de fjord, daar willen we even vanaf zijn). Het schip legt daar woensdagochtend om 7.0 uur aan en blijft er tot 17.00 uur. Een noord-oostelijke bries heeft de temperatuur inmiddels tot 7 graden doen zakken. Maar het belooft woensdag een zonnige dag te worden met nauwelijks wind en temperaturen van 16-17 graden. Klik hier voor de webcam die is gericht op de haven van Geiranger. Daar kun je de MS Rotterdam woensdag zien liggen.

Groeten uit Noorwegen 10 Mei 2016

 In afwachting van het Captains dinner chique in de kleren met z'n allen aan het puzzelenJurgen stuurde dinsdag een foto-overzicht van de afgelopen dagen. Jaloersmakend. Helaas heeft hij er geen bijschriften bij gezet (geen klacht, we zijn hartstikke blij met de foto's), dus we moeten een beetje gokken wat we zien. Klik op 'meer lezen' voor meer foto's.

Kampioensfeestje in Eindhoven 9 Mei 2016

De trotse supportersEn nu even iets heel anders... Zo rustig als het is tussen de fjorden, zo'n luidruchtig feest was het in Eindhoven. PSV is weer kampioen! Bas, Tijn en Lili gingen op pad om de kampioenen te huldigen, maar tegen de tijd dat ze bij het Stadhuisplein arriveerden, was dat al wegens grote drukte gesloten. Gelukkig konden ze nog wel een plekje bemachtigen langs de route waar de 'platte kar' met de voetballers voorbij kwam.
Luuk de Jong toont de schaalBeetje druk