Familiesite van de familie Horvers

Familiekrant van Horvers uit Loon op Zand

Eerste exemplaar Straet & Vaert voor Piet 12 November 2016

Piet toont het eerste exemplaar van Straet & Vaert 2016Pap/opa Piet kreeg zaterdag het eerste exemplaar uitgereikt van de nieuwste editie van Straet & Vaert, de jaarlijkse uitgave van de Heemkundekring Loon Op 't Sandt. Het 143 pagina's tellende boekwerk opent dit jaar met een interview met onze honderdjarige. Joke van Gils en Erik Gelevert gingen een paar keer bij pap/opa op bezoek om hem te interviewen over zijn lange leven.

Bij de feestelijke uitreiking waren ook de kinderen Horvers uitgenodigd.

Het eeuwfeest van Piet gebundeld 3 November 2016

De voorpagina van het fotoboekPap/opa Piet heeft woensdagavond na de Allerzielen-mis voor mam/oma Wiesje de verjaardagskalender en het fotoboek van zijn verjaardagsfeesten gekregen. Frits maakte de kalender en Frank selecteerde de foto's en stelde het album samen. Een heidens karwei met een schitterend resultaat. Pap/opa heeft vandaag al nagenoten door alle foto's uitgebreid te bekijken. Klik hier om het foto-album ook te bekijken.

Acht jaar zonder de koningin van onze familie 2 November 2016

Koningin onder moeders parapluMorgen, op 3 november, is het acht jaar geleden dat we mam/oma Wiesje verloren. Pap/opa en hun kinderen herdenken dat vandaag met een ongetwijfeld stijlvolle allerzielendienst in de kerk in Loon.

Mam/oma zou zelf waarschijnlijk niet zo blij geweest zijn met deze foto. Ze had een hekel aan mutsen. Vroeger droeg ze liever een hoedje, later een capuchon of een sjaal. Deze muts droeg ze toen ze in februari 2007 met pap/opa, Maaike en Frits een bezoek bracht aan paleis Soestdijk. Ze was verkouden, het was waterkoud en daarom had ze toch maar een muts op. Maar telkens als ze een spiegel passeerde, mopperde ze op dat stomme mutsje. Terwijl wij vonden dat ze die dag juist straalde, met haar muts onder de paraplu. Onze eigen familie-koningin paste helemaal in dat paleis!

Marie-Louise gaat verhuizen 30 October 2016

De foto van de sleuteloverhandiging in de krantMarie-Louise kreeg dinsdag 25 oktober de sleutel van haar nieuwe appartement in wooncomplex Cronenborg in Boxtel. En omdat zij de eerste was van het complex die de sleutel in ontvangst nam, haalde ze daarmee de lokale krant Brabants Centrum. Klik op 'meer lezen' voor meer foto's en informatie over Cronenborg. Klik op de foto's om te vergroten.

Pim thuis bij Samjhana in Nepal 30 October 2016

Herenigd in Nepal,,Thuis vertrokken, op weg naar huis'', schreef Pim op 21 oktober op Facebook bij een foto van Schiphol. Dat tweede huis is natuurlijk Nepal. Thuis bij zijn geliefde Samjhana en de mensen voor wie hij zich inzet. Hij was precies op tijd voor Diwali, het lichtjesfeest, een van de belangrijkste feesten van de hindoe's. Pim en Samjhana bezochten ook het zeventiende-eeuwse Patan Durbar Square Museum in Kathmandu. Het paleizen- en tempelcomplex is sinds de jaren '80 met onder meer UNESCO-geld gerestaureerd en daardoor redelijk gespaard gebleven bij de aardbeving. Klik op 'meer lezen' voor een verslagje van Pim en klik op de foto's om te vergroten.