Familiesite van de familie Horvers

Familiekrant van Horvers uit Loon op Zand

Oom Frans overleden

28 October 2012 | Posted in Nieuws

De broertjes Piet en Frans op een warme zomerdag op het terras van EikenburgDe begrafenis op EikenburgOom Frans, de jongere broer van pap/opa, is zondag 28 oktober op 94-jarige leeftijd overleden. Broeder Odoricus, zoals zijn kloosternaam luidde, is rustig ingeslapen, in het bijzijn van een broeder die bij hem waakte.Hij werd heel toepasselijk begraven op Allerzielen. Het was een mooie zonnige herfstochtend. Frans werd uitgeleide gedaan door zijn broeders uit Eindhoven, Nijmegen en Roermond, zijn broers en (schoon)zussen en een groot aantal neven en nichten. Dat paste bij zijn leven waarin zijn grote familie altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. Klik op de foto's voor een grotere versie. Klik op 'Meer Lezen' voor het levensverhaal van oom Frans en links naar de Indonesische website van Broeders van Liefde en foto's.

Oom Frans was de zesde van de tien Horvers-kinderen. Hij trad op zijn veertiende jaar toe tot de Broeders van Liefde. Hij was mede-grondlegger van dovenschool Don Bosco in Wonosobo in Indonesië, die nog steeds bestaat. Op de Indonesische website van de Broeders van Liefde staat een In Memoriam in het Maleis, met de mooie titel 'Selamat jalan (vaarwel) Bruder Odoricus'. Klik hier om dat In Memoriam te bekijken. Aan de website hangt ook een foto-album met foto's van zijn 75-jarig kloosterfeest én een album met foto's uit het leven van oom Frans. Klik hier om dat album te bekijken. Klik op een van de kleine fotootjes om ze te vergroten (soms moet je even wachten tot ze helemaal scherp gesteld zijn). Rechts kun je steeds op een pijltje klikken om door te gaan naar de volgende foto. Zo zie je het leven van oom Frans in vogelvlucht.

Na zijn terugkeer in Nederland woonde Frans in kloosters in Nijmegen (Jonkerbosch) en Roermond en de laatste jaren van zijn leven werd hij goed verzorgd op Eikenburg, de hoofdvestiging van de Broeders van Liefde op een prachtig landgoed in Eindhoven. Oom Frans is op Allerzielen op het kerkhof van Eikenburg begraven.

No comments