Familiesite van de familie Horvers

Familiekrant van Horvers uit Loon op Zand

Herinneringen aan de Python (met nieuwe foto's)

14 January 2018 | Posted in Nieuws

Annet en Jorienne kijken vol ontzag naar de Python.Leuk zoekplaatje van groot en klein op het bankje bij de Python.
De Python, de eerste achtbaan van de Efteling, is deze week na 36 jaar gesloopt (klik hier voor een fotoserietje over de sloop). In 1981, het jaar dat de Python geopend werd, waren Piet en Wiesje veertig jaar getrouwd. Dat werd gevierd met een heel groot feest en een dag naar de Efteling met de hele familie. Een aantal durfals ging in de nieuwe Python. De bovenstaande foto's komen uit het album van Frank en Jorienne. Klik op 'Meer lezen'' voor meer tekst en meer foto's.

Bovenin de PythonDe bouw van de Python was een sensatie. Het was de eerste achtbaan in Nederland die TWEE keer over de kop ging. Voor de Efteling was het de eerste stap van de metamorfose van sprookjespark/speeltuin naar pretpark.

Bas en Lauran (omcirkeld) in de Python De foto's met geschreven tekst komen uit het fotoalbum van de destijds 13-jarige Maaike. Bas had nog een foto van hem (toen 12 jaar) en Lauran in de achtbaan. En Ted vond de foto van Jorienne, Marjan en Lauran na het avontuur. Wie heeft nog meer foto's van de Python? Stuur ze naar poelbach@planet.nl, dan zet ik ze erbij. Klik op de foto's om ze te vergroten.

Maaike, Marleen, Marion en opa op weg naar de PythonJorienne kijkt niet blij, Marjan lijkt nog aardig fit en Lauran lacht de schrik weg.

two comments

De Python wordt weliswaar gesloopt, maar op dezelfde plaats verschijnt een nieuwe Python: een kopie van de lay out van de oude, maar qua techniek vernieuwd en zwaarder uitgevoerd. Komt dat zien over een maand over drie. We zijn en blijven trots op ‘onze’ Efteling. We waren er op 7 januari jl. met ons gezin voor het laatst. Op die dag zou de Python voor de laatste keer zijn kunstjes vertonen. Helaas werd dat verhinderd door een technisch mankement.

Frank Horvers, on 23-01-’18 22:52

Dat is inderdaad jammer Frank. Ik had de foto van Jorienne 36 jaar na dato wel in de herhaling willen zien. Al vermoed ik dat ze nu niet meer in zou stappen. Of wel?

Maaike, on 27-01-’18 11:39